Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Sherbimet > Drejtoria e Rinisë, Kulturës dhe Sportit

Drejtoria e Rinisë, Kulturës dhe Sportit

​Misioni i Drejtorisë  Rinisë Kulturë dhe Sporteve (DRKS) - zhvillimi i aktiviteteve kulturore–sportive dhe angazhimi i rinisë në keto aktivitete. Gjithashtu ka si mision promovimin e të drejtave të rinisë çështjeve rinore në nivel lokal dhe kombëtar, stimulimin e talenteve dhe krijimin e kushteve të favorshme në mbështetje të rinisë.

1.Rinia​

Promovimi i të drejtave të të rinjve dhe çështjeve rinore, në nivel lokal por dhe kombëtar;  do jetë misioni i Drejtorisë së Rinisë Kulturës dhe Sportit. Rritja  angazhimit/ përfaqësimit të të rinjve në të gjitha fazat e vendimmarrjes e hartimit të politikave për të rinjtë, si dhe nxitjen e krijimit të politikave, ligjeve dhe programeve për mbështetjen e të rinjve në Vorë.

Qëllimi jonë është promovimi i iniciativave rinore dhe përkrahja e tyre hap pas hapi.

Objektivat: Përkrahja e projekteve  promovuese, të cilat do ti ndihmojnë të rinjve për të shprehur talentin dhe krijimtarinë e tyre.Rritja e kapaciteteve, kreativiteti, evidentimi i nxënësve të ekselencës duke i vlerësuar me çmimet përkatëse, kuotat e bursave do të shpërndahen sipas meritokracisë në mënyrë transparente .

2.Kultura

Drejtoria jonë do të ushtrojë veprimtarinë e saj :

a)Në hartimin, programimin dhe zhvillimin e politikave të kulturës, të trashëgimisë kulturore, materiale dhe shpirtërore

b)Të dialogut kulturor dhe integrimit. 

c)Në politikat e fushës së artit, politika mbrojtëse dhe promovuese për trashëgiminë kulturore në territorin e Vorës.

d)Zhvillimin e eventeve kulturore si panairi i Kulinarisë në kalanë e Prezës, festa e qytetit, koncerti i ansamblit te valleve popullore te zonës etj.

e)Në realizimin e një plani mirëmbajtje restaurimini dhe rijetësimin i disa monumenteve kulturore, kalaja Prezes, Kisha e Kuçit në bashkëpunim me Ministrin e Kulturës, Ministrin e Mjedisit, Prefekturën e Qarkut Tiranë.

f)Në​ evidentimin dhe përzgjedhjen e talenteve në fushat e ndryshme rini kulturë dhe sporte, dhe përfaqësim në evente të ndryshme kombëtare.​

3.Sporti

Drejtoria do të bëjë të mundur :

a)Kordinimin dhe ndjekjen e të gjithave aktiviteteve sportive

b)Mirëmenaxhimin e palestrave dhe këndeve sportive në shkolla në funksion të të gjithë qytetarëve. 

c) Ngritjen e ekipeve zinxhir të moshave në futboll si dhe krijimin e ekipeve në lloje të ndryshme sportesh.

d)Rritjen e bashkëpunimit me shkollat, stimulimin e të rinjve që spikasin dhe mbështetjen e tyre drejt suksesit.

e)Organizimin e kampionateve sportive të llojeve të ndryshme sportesh futboll, volejboll, basketboll, shah etj. 

Kalendari i aktiviteteve të DRKS për gjatë vitit 2018​

MuajiPortofol i AktiviteteveVeprimtaria
Shkurt
17  shkurt

 

Dita e pastrimit të Qytetit​Pastrimi në disa zona të Bashkisë Vorë, Sharge, Picar në bashkëpunim me Prefekturën eQ.Tiranë
​20  shkurt

 

Organizim me LëvizAlbania në bashkëpunim me
Ambasadën Zvicerane
Në palestrën e shkollës Marqinet, dhënia e çmimeve për organizatat rinore në vend.
28  shkurt

 Takimi me studentët dhe të rinjtë e Bashkisë Vorë

Organizim i forumeve dhe takimeve me fokus , sensibilizimin dhe nxitjen për rritjen e numrit te nxenesve që duan të vazhdojne studimet e larta,si dhe punësim dhe integrim e të rinjeve.
Mars
7 mars
Dita e Mësuesit
​Takim me mësuesit
8 mars

Dita Ndërkombëtare e GruasTakim me forumin e gruas
​14 mars Dita e VerësLojra, argetim koncerte, sport
Prill
2 prill

Dita Botërore e AutizmitTakim me familjet për fëmijet në nevojë.
22 prill

Dita e TokësOrganizim për mbjelljen e pemëve në zone tëndryshme
​23 prill

 

Dita Botërore e Librit​Një date me kuptim simbolik për letërsine takim me mësues nxënes të rinj
​29 prill

 

Panairi Agro -UshqimorPromovim kulinarisë agrobiznesit të zonës në bashkpunim me AZHR.
Maj
​15 maj

​Organizimi i Kampionatit të FutbollitKampionatime te Rinjte e Shkollave dhe te Bashkisë
​30 maj


Koncert i Ansamblit të valleve popullore të zonësBashkëpunim me shkollat e territorit të Bashkisë Vorë
Qershor
​1 qershor

 
Festa e fëmijeve Aktivitet Kulturore për festën e 1 Qershorit me fëmijët e kopshteve.
​12 qershor Dita Botërore kundër punës së fëmijëveFushat kundër shfytezimit të fëmijëve
Korrik
​6 korrik

Festa e QytetitOrganizime Rinore Festa në bashkpunim me shkollat bizneset e zonës.
15 korrikFinalja e Kupës së Botës Rusi 2018Organizim për Finalen e Botrorit në ambjent të hapur.
Gusht
​15 gusht Aktivitete Rinore të hapuraShfaqje të filmave në grup në ambjent të hapur
Shtator
​27 shtator Dita Ndërkombëtare e TurizimitTakime, aktivitete në Kalanë Prezës.
Tetor
​2 tetor

 
Dita Ndërkombëtare kundër dhunësAktivitete me shoqata për mbrojtjen e grave fëmijeve dhe takime te hapura.
​17 tetor

Dita Botërore kundër VarfërisëSensibilizimi, punësimi dhe ulja e varfërisë.
30 tetorGuida Turistike me të Rinjtë për njohjen dhe promovimin e burimeve natyroreGuida në kalanë e Prezes, kisha e Kuçit, liqenet e zonës.
Nëntor
​16 nëntor

​Dita e Tolerancës

Takime me të rinjtë për mbrojtjen nga diskriminimi bulizmi.
28-29 nëntor Festa e Pavarsisë dhe Dita e Clirimit​Takim me veteranët
Organizime festive me nxënesit e shkollave
Dhjetor
​1 dhjetor

Dita Botërore kundër hiv/Aids​Takime me të Rinjtë
​8 dhjetor Dita e RinisëTakime me të Rinjtë

Eventet

<tetor 2020>
HënMarMërEnjPreShtDie
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Se shpejti


Buletini Informativ